1 de juny 2008

Contradicció (1)

Els que viuen a pagès o als afores, els que tenen un adosat o una casa amb jardí aquesta temporada ténen molta feina d'anar mantenint la gespa controlada, no cal dir que 'si hi ha nivell (pistrincs)' es tracta de pagar manteniment de jardineria. La gent normal es fan un fart de passar màquines tallagespa, desbrossadores i estris similars.
A la ciutat i als pobles hi ha brigades municipals, tallers verds, jardiners particulars i voluntaris que engeguen dotzenes d'aquests ginys que espeterneguen centenars o milers d'hores tallant herba i repassant jardins, avingudes i prats artificials.
Hi ha també uns quants proveïdors que subministren i mantenen aquest petit exèrcit de pasturadors mecànics.
No sembla pas que tinguin una despesa excessiva de combustible, però poden buidar un bidó de cinc o deu litres amb les hores del dissabte. Fressegen des de bon matí i fins tard i els veïns els segueixen amb l'oïda saturada cada vegada que treuen el nas per la porta.

Qualitat de vida, benestar, ciutats enjardinades amb esforç i dedicació... expressions amb impressions contradictòries,
hi ha un soroll ambiental de fons, fums i emissions corresponents a la crema de carburants dels que son més cars i justegen.
I al seu costat la desaparició dels aprofitaments ancestrals de pastures pels ramats de xais que venien a fer una tasca semblant i... produïen costelles , 'de barnilla si n'hi ha...', i llana per mantes i abrics.

Mentre el cost dels aliments es dispara, la seva qualitat decau. els combustibles escassegen, la ocupació urbana desborda els seus ordenaments i límits...multipliquem incansablement la feina dels pasturadors mecànics que no aprofiten ni un bri d'herba, podria ben ser que les conseqüències de l'escalfament ens portin a desfer aquest embolic?

una contradicció de cap de setmana...