31 d’ag. 2008

El biogàs demana pas...


Les primeres referències del biogás daten de 1.600, identificat per diversos científics com un gas provenint de la descomposició de la matèria orgànica.

L’any 1890 es construeix el primer biodigestor a escala real a Índia i ja el 1896 a Exeter, Anglaterra, les làmpades d’enllumenat públic eren alimentades pel gas recol·lectat pels digestors que fermentaven els lots del clavegueram de la ciutat.
Durant els anys de la segona guerra mundial comença la difusió dels biodigestors a nivell rural tan a Europa com a Xina i Índia, que es transformen en líders en la matèria.

Aquesta difusió es veu interrompuda pel fàcil accés als combustibles fòssils i només a la crisis energètica de la dècada del 70 es recupera amb empenta la investigació i extensió a tot el món, inclosos la majoria de països llatinoamericans.

Los últimos 20 años han sido fructíferos en cuanto a descubrimientos sobre el funcionamiento del proceso microbiológico y bioquímico gracias al nuevo material de laboratorio que permitió el estudio de los microorganismos intervinientes en condiciones anaeróbicas (ausencia de oxígeno).
Estos progresos en la comprensión del proceso microbiológico han estado acompañados por importantes logros de la investigación aplicada obteniéndose grandes avances en el campo tecnológico.
Los países generadores de tecnología más importantes en la actualidad son: China, India, Holanda, Francia, Gran Bretaña, Suiza, Italia, EE.UU., Filipinas y Alemania.


+info aquí.