13 d’abr. 2008

somloquesembrem!

Ahir a Maià de Montcal els de la greda van convidar en Pep Riera i van passar el reportatge TansXgènia sobre el tema dels aliments genèticament modificats, els transgènics. També hi eren presents les autores d'aquest interessant reportatge.

Hi havia força gent! quaranta persones al casal del poble, potser més que les hauria reunit un acte semblant a Olot, la capital, com deia en Lluís, un dels organitzadors, és a Olot que punxen aquests actes. El que va quedar clar és que hi havia molt d'interès, el debat posterior no va acabar fins que va ser l'hora d'anar al sopar que havien preparat, tot amb aliments biològics, al restaurant Ventolà de La Canya.

Hi havia gent interessada en temes de salut, es va parlar d'additius alimentaris, agroquímics i possibles vinculacions amb problemes d'al·lèrgia , que s'incrementen entre els infants i els joves, càncer o altres malalties.
També de prepotència política de les multinacionals que poden condicionar les actuacions dels polítics, dels governs i de la mateixa Unió Europea.
i de moltres altres coses com les que va aportar un activista d'ecollavors i agricultor biodinàmic de canpentinet a santgrau (en frank).

I a La Canya hi ha un ramader productor de carn ecològica nou, vedella i xai, a punt de tenir el certificat d'agricultura ecològica, un altra a més dels que ja coneixem. Benvingut! i que aviat s'assoleixi la massa crítica per que hi hagi una bona comercialització i que sigui interessant per pagesos i consumidors.

Als dos actes es varen recollir signatures de la ilp somelquesembrem.

El proper dia de Sant Jordi al firal hi haurà diferents taules per recollir signatures, amb una exposició explicativa inclosa.

(a la foto venda de llavors naturals i del país a un carrer de Hyderabad. India)


1 comentari:

agrupació naturalista i ecologista de la garrotxa ha dit...

Per Sant Jordi al firal d'Olot recollida de signatres de somelquesembrem, pel primer de maig i també a botigues i locals que ja es publicaràn.