5 d’abr. 2008

Temps de construïr.

ens falten propostes i formulacions en positiu que reflecteixin clarament el futur que desitgem.

passa el temps dels conflictes locals amb el medi ambient i les resistències, entrem en una nova etapa en la que les dissidències es generalitzen i el poder dels grans interessos es posa en evidència constantment, és obvi que la mera denúncia del que és habitual ja no va enlloc!.

Ens hem d’anticipar i fer un gran salt endavant, serà un esforç en el que es posarà a prova tot el que hem après de tots els fracassos, generalment i amb poques excepcions, que hem obtingut.

Les derrotes ben aprofitats són la millor escola de superació, sobretot quan no tens altra remei que seguir fent nous intents sense defallir. Al contrari del que voldrien alguns discursos superficials, la lluita per la defensa ambiental no és una frivolitat adolescent, no és un problema marginal, és el centre de tots els debats socials, econòmics i polítics.

Avui sembla que estic catastrofista, però passo d’ encotillar les idees segons allò que sembla correcte, d’acord al que pensi una majoria conformista.

No sóc pessimista i més aviat penso que l’espècie humana hem demostrat molta capacitat d’adaptació i tenim potencial suficient per reaccionar i corregir la situació tan problemàtica en la que estem situats.

Però això a condició de que siguem capaços de reconèixer l’embolic on ens trobem i els riscos alarmants que planteja el futur imminent.

Torno al començament per dir que ja no ens serveix per res oposar-nos a aquest o a l’altra projecte especulatiu, a destrosses paisatgístiques o desaparicions d'espècies naturals o que considerem d’un impacte ambiental no justificat ...

No val la pena dir res si no podem dibuixar clarament quina opció alternativa és necessari formular, assajar i construir. No hi ha més temps per lamentacions, o no n'hi ha prou si només fem això, així tan sols anem a remolc d'una bogeria autodestructiva.

Hem d'aportar un missatge proactiu a cada problema: un món millor és possible! i... necessari.

S’ha acabat de dir no o contra, aviat només serà vàlid dir si a i a favor de...

L’era d’aturar ja ha passat arriba el moment de crear.


2 comentaris:

carles.anegx ha dit...

Alguna cosa hem de fer per no quedar tal al marge de tot el que passa, justament quan més falta fa que el nostre missatge sigui escoltat. Les eines de la xarxa, internet, les hem d'adoptar sense recances, de la mateixa manera que tots fem servir el cotxe que és molt pitjor des del punt de vista ambiental. Tot el que podem comunicar per internet és estalvi energètic...

carles.anegx ha dit...

.