7 de maig 2008

Dos camins


He tingut el gust de conèixer dos camins o itineraris que han passat per la Garrotxa aquests dies i no puc resistir de fer alguna comparativa i estirar alguna reflexió.
Temps de revoltes a començament del mes d'abril i el camí.org a final d'abril i primers de maig.

Una bona ocasió compartir amb aquesta gent generosa, idealista, implicada i sensible riqueses i valors que ens envolten i, com passa sovint, quan els tenim davant dels ulls cada dia no n'apreciem la singularitat, la bellesa, la força o el conflicte d'interessos que els afecten.

Amb algunes semblances i diferències entre uns i altres que els fan encara més interessants i enriquidors.

Els primeres carregats de teories i d'afany de lluita per transformar una realitat que amenaça l'autèntic benestar de les persones i la qualitat de l'entorn natural.

Els altres delerosos de conèixer i sentir l'encant i la bellesa i entendre la terra, els habitants i els testimonis del seu passat.

Uns agafats al conflicte diari per sobreviure i els altres amb la mirada posada en els vestigis d'una cultura arrelada a cada poble.

I aquí comencen els camins a trescar paisatges variats, potser amb la mirada inclusiva i oberta, o tal vegada posant l'accent en el tret identitari i nostàlgic.

Anant a peu per corriols de muntanya, fugint de l'asfalt gairebé sempre, o pedalant la bici per carreteres saturades de camions i cotxes apressats.

Sentir les emocions més poètiques o viure els combats èpics de cada dia i les tragèdies del moment.

Dos camins diferents, però una mateixa gent fraternal i sensible a la bellesa de la terra i als esforços de la gent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

a la foto passem prop del trull; a sant eudald ens varen convidar a un vi de la terra valent i sincer com la gent que va plantar les vinyes i les conrea i defensa de peluts o plomats que en mengen tan raïm com poden.
llarga vida i bon vi!