10 de juny 2013

CRÒNICA SORTIDA GRUP DE NATURA DIUMENGE PASSAT DIA 9/6/2013 A CAN PENTINET

La tercera i última sortida primaveral que ha organitzat el grup de natura els darrers mesos, ha estat ben saborejada pels 5 participants que han caminat fins a can Pentinet. L'aire fresquet, net, i les olors verges del sotabosc mediterrani de pujada cap a can Pentinet, han fet que el camí fos molt viscut, agradable, maravellós. Hem despartat el cos, l'hem fet suar, i hem tocat troncs d'arbres envoltats de líquens i molses. Hem escoltat el concert que ens han ofert molts ocellets que estan ben contents d'aquesta fantàstica primavera. El pinsà, el bruel, el pit-roig, entre d'altres, ens han regalat escoltes immaculades. El brot de romaní a la boca i anar pujant.
La Mar ha necessitat fer un mos a mitja pujada. La Rosa ha quedat encantada de la vista dels cingles de Bistoltes vistos des d'una petita penoràmica al camí estant. En Jordi ha estat captivat per la textura de fustes. En Marcel ha après moltes coses com cada dia. En Joan ha descobert can Pentinet després de sentir-ne força a parlar. En Frank i família ens han acollit amb una bona infusió del seu fantàstic jardí remeier i ornamental.
No hem arribat als cingles de Bistoltes, però tindrem més ocasions per acostar-nos-hi.
Hem compartit idees sobre l'explotació forestal a l'alta Garrotxa. Com d'important és la selecció de plantes per tallar, la diversitat, el treball a consciència i cuit a foc lent. Els guanys de diners són menys, però els guanys ecològics i socials es multipliquen.
 
Us deixem amb una de les fotos de la sortida, tot pujant pel camí cap a Can Pentinet: