21 de des. 2012

ATUREM EL FRACKING!


Benvolgutd/des

El dia 2 d'octubre es publicava al DOGC l'atorgació a Teredo oils d'un permís per investigació d'hidrocarburs, que abasta 51mil ha entre Ripoll i Olot.
Aquest permís implica tasques d'investigació molt agressives amb el territori (obertura de pistes, esplanades, trànsit de camions i maquinaria, obertura de noves línies elèctriques, risc de contaminació d'aigües, etc) i la perforació de pous d'investigació on es pot fer servir la tècnica del fracking.

Què és el fracking? Us recomano dos videos:

Video de la plataforma "aturem el fracking":
http://m.youtube.com/#/watch?feature=youtu.be&v=0p6JdD58zxs&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D0p6JdD58zxs%26feature%3Dyoutu.be&gl=GB

Documental GasLand (és llarg, però val molt la pena), sobre els efectes del fracking als EUA:
http://vimeo.com/m/38843993

Per aquest motiu, a Riudaura, com a principal poble afectat i epicentre de la concessió s'ha creat una plataforma de veïns: "Riudaura junts contra el fracking" i shan fet xerrades informatives i es preparen moltes més activitats a nivell local.

Però aquest és un problema que ens afecta a tots i tindrà repercussió més enllà de Riudaura. A banda hi ha altres concessions a Catalunya, així que estem davant un problema nacional.

Per això us proposem la implicació directa d'entitats i associacions de la Garrotxa, i us emplacem a reunir-nos, en caràcter urgent, el proper diumenge 23 a les 19h al local de la cnt d'Olot.

Per a la creació, si s'escau, d'una plataforma comarcal contra el fracking amb el major nombre de col.lectius possible.

Moltes gràcies i fins diumenge!
--> Podeu fer extensiva aquesta convocatòria a tots aquells col·lectius, associacions o entitats de la comarca que creieu necessari.