26 de març 2009

Llibertat per l'Enric Duran. (robin banc)

COMUNICAT - RODA DE PREMSA CONTRA LA PRESÓ PREVENTIVA DE L’ ACTIVISTA ENRIC DURAN


Avui dimarts 24 de març el col·lectiu de suport a l’enric Duran ha convocat una roda de premsa per actualitzar quina és la seva situació i anunciar noves convocatòries. A la roda de premsa han participat diverses entitats i l’advocat Alex Solà:

Sara Marin, membre del col·lectiu Crisi, ha recordat l’acció política i social del Col·lectiu Crisi amb les publicacions que s’han difós el 17 de setembre de 2008 i el 17 de març de 2009, on s’explica el funcionament del sistema financer, les alternatives existents per actuar segons un model de vida més just i l’acció contra el sistema bancari que ha fet pública i ha dut a terme l’activista Enric Duran.

A més, ha anunciat les properes convocatòries d’accions en suport a l’Enric:

* 26 de març a les 20h davant la Borsa de Barcelona
* 28 de març a les 17h conjuntament amb la manifestació convocada des de: Que la crisi la paguen els rics, que anirà des de Plaça Universitat fins a Pla de Palau.



Tot seguit, Ada Colau ha anunciat que entitats com l’Obervatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) consideren la mesura adoptada de presó preventiva com absolutament desproporcionada. La resolució adoptada pel Jutjat d’instrucció núm. 29 contrasta amb el d’altres persones acusades de fets molt més greus com la corrupció, apropiació indeguda de diners públics, suborn o associació il·lícita que actualment esperen la seva data de judici sense veure restringida la seva llibertat. Aquest fet envia una senyal d’alarma a la societat, ja que semblaria indicar que aquelles accions que tinguin un contingut polític tindran un tracte diferent (molt més sever) per part de la policia i els tribunals.

Àlex Solà, advocat de l’Enric, ha explicat que ahir dilluns 23 de març es va presentar un recurs de reforma per demanar la revocació de la mesura de presó preventiva sense fiança. Fiscalia ha de posicionar-se en els propers dos dies i a continuació el jutge resoldrà sobre si mantenir la mesura o modificar-la. Si aquest recurs no prospera, s’interposarà recurs davant l’Audiència de Barcelona.

Tot seguit informa:

* Que en cas que el recurs interposat no prosperi, la presó preventiva a la que està exposat l’imputat pot ser d’una durada de fins a 2 anys, a l’espera que se celebri el judici.
* Recorda que l’actuació de detenció de l’Enric Duran ha estat dirigida pel cos policial dels mossos d’esquadra. Aquest cos es va dirigir al tribunal per demanar una ordre judicial que els hi permetés entrar a la UB i procedir al seu arrest.
* Exposa que en cap moment l’Enric ha defugit l’acció judicial, al contrari: en declaracions públiques sempre ha explicitat la seva voluntat d’afrontar els requeriments judicials que es poguessin derivar de les seves accions.
* De fet, a nivell judicial l’Enric ha estat en tot moment localitzable. El cert és que mai se l’ha intentat citar a declarar ni abans ni després del seu breu viatge d’octubre passat. Altres autoritats judicials de fet han contactat amb l’Enric sense dificultat en els darrers mesos. - En aquest punt l’advocat recorda una frase que li va dir l’Enric un cop efectuat el seu ingrés a la Model: “si jo no hagués dit res, no ho sabrien”.
* Finalment explica quantes han estat les entitats bancàries denunciants, destacant que de la quarantena afectades per l’acció, només 19 consten que han denunciat davant els mossos d’esquadra i que d’aquestes només 5 s’han personat a la causa que instrueix el Jutjat 29.



Finalment, Anna Rovira, membre de l’Infoespai i del col·lectiu de suport a l’Enric Duran, ha destacat l’arrelament social de l’Enric i el suport que se li dona des de molts col·lectius en els que ha participat. També anima a col·lapsar el fax i el correu ordinari del Jutjat d’instrucció número 29, amb l’escrit que es pot trobar a la pàgina www.podem.cat. En aquesta mateixa pàgina s’hi troba l’adreça i el telèfon on fer els enviaments.