21 de set. 2015

Iniciativa Ciutadana Europea sobre el Dret a l'Aigua.

​A continuació transcrivim el comunicat que en va emetre el Moviment Europeu de l'Aigua:

​Brussel·les, 8 setembre 2015.

La votació d'avui és una gran victòria per a la democràcia, la societat civil i per a cadascun dels gairebé 2 milions de ciutadans que van signar la
L'informe sobre el seguiment de la Iniciativa Ciutadana Europea Right2Water, recolzada avui per majoria al Parlament Europeu, ha estat aprovada sense canvis importants, malgrat les contrapropostes proposades pel PPE i els grups ECR.
La posició del Parlament Europeu sobre el dret a l'aigua és clara!
La Comissió està obligada a implementar el dret humà a l'aigua a Europa mitjançant eines legislatives eficaces per fer que el dret humà a l'aigua i al sanejament sigui una realitat.
L'Aigua, es defineix com element indispensable per a la vida i la dignitat humana, que no pot ser tractat com una mercaderia. Per tant, els serveis d'aigua han de ser exclosos de tots els acords comercials, com ara el TTIP. S'insta també a la Comissió, a no promoure la privatització dels serveis d'aigua dins el context de les mesures d'austeritat i a excloure permanentment l'aigua, el sanejament i l'eliminació d'aigües residuals de l'economia de mercat.
És una victòria per al Dret Humà a l'aigua, però també és una victòria contra el TTIP i l'austeritat!
Un dels ponents, l'eurodiputat irlandès Lynn Boylan, va declarar que "la resposta inicial de la Comissió a l'ECI (Iniciativa Ciutadana Europea), era vague, decebedora i que no responia a les demandes dels ciutadans. En aquesta votació, els eurodiputats progressistes ens hem unit per aconseguir la millor resposta a la campanya ".
La votació d'avui demostra que la pressió dels ciutadans és eficaç i crucial, ja que fins i tot alguns ECR i alguns eurodiputats del PPE finalment van votar a favor de la moció. Per aquesta raó, mentre que elogia al Parlament Europeu per a aquesta votació, el Moviment Europeu per l'Aigua també vol felicitar a totes les organitzacions de la societat civil que participen en la mobilització. A més volem agrair a cadascun dels més de 11200 ciutadans europeus que durant els últims 4 dies van escriure als diputats (incloent la participació en l'acció conjunta en línia) empenyent-los a votar a favor del dret a l'aigua!
Com a Moviment Europeu de l' Aigua esperem que la Comissió mostri una reacció positiva i proactiva: volem que el dret humà a l'aigua sigui una realitat per als ciutadans europeus!
www.right2water.



Iniciativa Ciutadana Europea sobre el Dret a l'Aigua.

1 comentari:

carles.anegx ha dit...


Hola,
des del GDTer volem compartir amb vosaltres el nostre goig per la transcendental votació del passat dia 8 al Parlament Europeu, en la que una ampla majoria va recolzar i va donar complida resposta als dos milions de signatures presentades per la Iniciativa Ciutadana Europea sobre el Dret a l'aigua.
Aquesta resolució ve a referendar els nostres punts de vista en la defensa de la propietat pública de l'aigua i en la llarga lluita per la remunicipalització dels serveis d'aigua, entre els que destaca el d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) recentment privatitzat pel govern.
El camí de retorn de la propietat pública de l'aigua és ara obert i clar. I el recorrerem engrescats, i esdevindrà una fita crucial en la recuperació i la defensa dels drets de les persones.

A continuació transcrivim el comunicat que en va emetre el Moviment Europeu de l'Aigua: