16 de jul. 2015

Signa contra el GLIFOSAT. Greenpeace

Greenpeace recull signatures contra la prórroga del permís del Glifosat, herbicida potencialment cancerígen.


 L'Agència Europea de Seguretat Alimentària acaba de mostrar en un informe recent que, del total de les mostres analitzades per detectar glifosato, en un 10,45% hi havia residus d'aquest herbicida. Va ser en les mostres de civada on més s'en va trobar (41,35% de les mostres!), seguit de les de raïms per a vi (8,11%), sègol (4,65%) i pomes (1,61%).

Alguns països ja s'han engegat per frenar l'ús d'aquest herbicida produït, entre uns altres, per la multinacional Monsanto. A França per exemple han prohibit la seva venda lliure. En altres països, com el nostre, no hem sentit una sola paraula sobre el *glifosato. Simplement, estem a l'espera.


El *glifosato està en ple procés de reavaluació en la Unió Europea. La seva autorització caduca al desembre d'aquest any i cal recordar que l'última vegada, al juny de 2012, es va perllongar la seva autorització sense dur a terme una avaluació de riscos. Per això ara és el moment de pressionar als diferents països perquè facin un pas al capdavant i prioritzin la salut dels seus ciutadans i el medi ambient, enfront d'altres criteris.

Signa per demanar al Govern que prengui les mesures necessàries per prohibir el *glifosato en Espanya!

http://apps.greenpeace.es/fabricador-archivo/newsletters/2015-07-16-glifosato/socios-leads-firma.html