11 de febr. 2014

"PROS I CONTRES DE LA RECOLLIDA PaP" 1er debat.

CICLE DE DEBATS ANEGx i CUP.

El primer. Pros i contres de la recollida PaP

veure el cartell

En Dani Cornellà va explicar que al seu municipi fa vuit mesos que s'ha implantat aquest sistema i que presenta una reducció notable de quantitats i despesa del cànon d'abocament. Cal implicació institucional i un canvi d'hàbits dels usuaris. L'estalvi en taxa de l'abocador serveix per finançar nova ocupació per implementar el canvi.
En Francesc Canalies ve al debat des de la òpitca institucional i que, tot i que preveu el PaP com un sistema de futur , ho condiciona a la maduració de diversos factors, entre d'altres el mercat de recuperació, les administracions i els consumidors. Aclareix que el fet de que alguna gran empresa del sector a Vic, Cespa en concret, vulguin la concessió de la recollida amb PaP evidencia cert posicionament empresarial tot reconeixent el futur del sistema.
En Nil Puigvila parteix d'aquest fet per fer notar la importància del model de gestió que el seu col·lectiu vol que sigui pública i transparent. Per aquesta raó a Vic el canvi de model, proposat pel seu grup i ja aprovat al Ple, es veu condicionat pel calendari electoral.
En el context d'aquesta evolució la forta inversió i el debat territorial sobre la planta de tractament de Sant Jaume quedaria no trobaria justificacions atesa la dificultat de fer rendible una estructura que requereix volums superiors i que recupera un 10/20 % ineficients.
Un debat interessant. Segur que al proper la sala queda petita.