20 de des. 2013

EL CRANC DE RIU A CATALUNYA

Recentment i després d'uns mesos de feina, estem orgullosos de presentar el llibre: El cranc de riu a Catalunya. Aquesta obra, que recopila la informació obtinguda durant tres dècades d'estudi, i que és el producte dels esforços d'un gran nombre de persones, pretén ser el llibre de referència del cranc de riu amb l'objectiu de ser un manual tant per a professionals del món del medi ambient com per aquelles persones amb inquietuds que vulguin familiaritzar-se amb aquesta espècie amenaçada i la seva problemàtica. 

El cranc de riu de potes blanques o cranc de riu del país és una espècie que es troba greument amenaçada a Catalunya i al món. Tot i no fer massa anys que era abundant en gran part dels cursos fluvials del país i que també era pescada i molt apreciada en la gastronomia local, actualment ha passat a estar catalogada com "en perill d'extinció". Es tracta de la única espècie de Catalunya que amb una població de milions d'exemplars, en poc més de trenta anys, ha patit una regressió que ha fet perillar la seva supervivència. Aquest fet ha estat causa d'una malura contagiosa (afanomicosi) produïda per un fong patògen intrpduït als nostres rius a través d'una especiés al·lòctona, el cranc roig americà, portador i resistent a la malura.
Aquest llibre és un recull de tota la informació que es disposa actualment sobre aquesta espècie i es fa un repàs de la problemàtica i de la gestió que s'està duent a terme per la seva salvaguarda.
A més, vol induir a la reflexió sobre els canvis que estan patint els ecosistemes a conseqüència del fenòmen de la globalització. El moviment d'espècies a nivell mundial produïda per la ma de l'home està provocant greus alteracions en el medi natural i en aquest llibre se'n dóna un ampli exemple a través del seguiment d'aquesta espècie.


Si voleu adquirir un exemplar, podeu acostar-vos un divendres de 6 a 8 del vespre pel Mas Les Mates, (Olot). 
També el trobareu a les llibreries d'Olot (preu de venda al públic: 14 euros).

Si voleu rebre el llibre a casa, podeu fer la vostra comanda fent les següents passes:
  1. Envieu un correu a naturalistesgarrotxa@gmail.com indicant la vostra adreça postal.
  2. Feu l'ingrés de 14* Euros al número de compte que us indiquem al vostre correu electrònic.
* Cal afegir-hi les despeses d'enviament, si fos el cas, que depenen de si la vostra adreça és al territori espanyol o a l'estranger; cinc euros en el primer cas i deu si s'ha d'enviar a l'estranger.
 
Un cop rebem l'ingrés us enviarem un correu de confirmació i rebreu el llibre dins els 7 dies següents. Si el voleu rebre abans, missatgeria urgent, hi haurà un increment del cost en funció del servei de missatgeria. En aquest cas indiqueu-ho en el correu i us contestarem dient si és possible i quin és el sobre cost.