24 de març 2013

Fira d'entitats de la Calçotada popular de la Greda!


L'ANEGx assistim a la fila d'entitats i moviments socials de La Garrotxa.
Hem editat a correcuita el cartell de les sortides naturalistes de primavera, les dades del seguiment de les aus aquàtiques, la proposta de la transició energètica de Riudaura i le actes de les dues darreres assemblees.
Amb algunes de les precioses guies naturalístiques i materials de la nostra biblioteca. I també els calendaris de les àvies remeieres del Parc de Pedratosca!.
 Tot plegat presidit pel mussol d'en Bulbena que ha escoltat converses apassionades, a un costat hi havia Juntscontraelfracking de Riudaura i a l'altra Som Energia!, i a tot arreu projectes i voluntariat, gent implicada i carregada d'idees i sobretot actitututs que porten esperança i futur a aquest moment complicat de la nostra terra.
-------------------------------------------------------------------------------

i una altra cosa:
Alguns recordem la immensa glicina que pujava fins a les golfes a la façana del mas les Mates, havia crescut tan que feia perillar alguna part de la construcció, a la barana de l'escala encara hi ha algun ferro rebregat per causa de la seva potència.
 Fa temps va fer una florida espectacular a la primavera, i ,a la tardor, en va fer una altra!, ..., va ser un comiat i aquell hivern moria.
Set o vuit anys després, netejant les restes de soca morta he trobat això :
la vella glicina de Les Mates ha restat viva al fons de les seves arrels i reneix; aquesta primavera pugen un parell de brots amb ganes i ...tornarà florir.